CUCINA CARA MIA.......Random thoughts from "my dear kitchen" about food, travel, Italy, San Diego and life!

Monday, June 2, 2008

GOODBYE.....LAYLA (5/11/07-5/22/08)


I THOUGHT ABOUT NOT POSTING THIS BUT IN READING IT AGAIN, I WOULD LIKE TO MAKE OTHER CAT LOVERS AWARE OF THIS... OUR LITTLE CAT, LAYLA, HAS F.I.P….. A DEADLY FELINE DISEASE. THE FIRST SYMPTOMS WERE HER TRYING TO USE HER LITTER BOX AND MISSING IT. SHE HAD NEVER HAD PROBLEMS BEFORE. SHE TURNED ONE YEAR OLD ON MOTHERS DAY I DECIDED TO TAKE HER TO THE VET THE DAY BEFORE, AFTER A URINALYSIS, THEY SAID SHE HAD A URINARY TRACT INFECTION AND PUT HER ON ANTIBIOTICS. THEN SHE STARTED TO WALK LIKE SHE WAS DRUNK, WOBBLING AND WALKING CROOKED. PREVIOUSLY, THERE WAS A DECREASE IN APPETITE. I TOOK HER TO ANOTHER VET, AND HE SAID SHE IS VERY SKINNY. SHE HAD LOST 3 POUNDS IN A FEW DAYS. A BLOOD TEST,WAS ORDERED AND AND WE GOT A CALL THIS MORNING . SHE HAS THIS SERIOUS FELINE DISEASE.--- NO CURE!! THE HARD PART IS MY DAUGHTER ARRIVES FROM SPAIN TOMORROW AND KNOWS NOTHING ABOUT THIS AWFUL NEWS. I KNOW WE ARE GOING TO HAVE TO TELL HER AND SHE IS GOING TO FREAK OUT. WHAT A WAY TO COME HOME AFTER 3 MONTHS AWAY. I FEEL SICK AND SAD AND NEVER THOUGHT A ONE YEAR OLD KITTY WOULD GET THIS. I HAVE BEEN ON LINE SEARCHING EVERY POSSIBLE ARTICLE TO LEARN ABOUT THIS ILLNESS, AND NONE OF THEM ARE ENCOURAGING. ITS TWO DAYS LATER AND WE HAVE DECIDED THAT SHE IS SUFFERING TOO MUCH. SO TOMORROW I BRING OUR PRECIOUS “LITTLE MISS” BACK TO THE VET TO PUT HER TO SLEEP. FAST FORWARD TO TODAY, I BROUGHT HER TO THE VET AND STARTED WEEPING AS SOON AS I STEPPED IN THE DOOR. THEY ASKED IF WANTED TO BE THERE WHEN THEY GAVE HER THE MEDICINE. I SAID NO, SO I SAID GOODBYE AND THEY TOOK HER AWAY. THAT WAS VERY, VERY HARD! TWO NIGHTS LATER I HEARD ALI SOBBING AT MIDNIGHT. NOW SUNSHINE IS ALONE, AND THE GIRLS ARE ALREADY DISCUSSING THE POSSIBILITY OF A NEW KITTY!! WE MISS YOU ALREADY LAYLA!

1 comment:

Pat @ Mille Fiori Favoriti said...

Oh My! I'm so sorry to hear about Layla! She was such a young cat. I'll have to read up about this disease, and it's causes, as I have a cat and my daughter has two 4 month old kittens.

My daughter's 17 year old cat had to be put to sleep in March -- he had cancer and was suffering. It was so sad to lose a good friend, but now thta she has the kittens it's been a little easier for her.

Sorry i Haven't visited you in awhile! I kept getting an error message from blogger when I clicked on your profile when you left a message and I finally had luck by using the link I have for you on my blog sidebar.

Thanks for the birthday wishes! I had a great day!

Hugs, Pat